fredag 30 april 2010

Grrrrym reklamfilm!


(Klicka 2 gånger på klippet, så länkas det direkt till youtube. På så sätt kan du se filmen i fullt format och missar inga viktiga moment. Mycket nöje...)

Love on Trees

(Klicka på bilden för att se den i större format)

Originell

Kan inte fatta att denna lilla modeguru bara är 14 år gammal! Med en stencool säregen stil, styr Tavi världens populäraste modeblogg just nu (över 4 miljoner läsare i veckan!). Själv kallar hon sig nördig, medan modevärlden kallar henne helrätt.


Kolla in hennes blogg, The Style Rookie.

torsdag 29 april 2010

Världens bästa ROCKBAND, the Slide

Världens bästa rockband the Slide har äntligen fått en hyfsad hemsida. Där kan man läsa citat, se på bilder, ha koll på kommande konserter och lyssna på de senaste låtarna. Hemsidan är fortfarande under utveckling, men ser redan riktigt skaplig ut. Nu är det bara en tidsfråga innan skivbolagen slåss om bandet. Jag säger bara en sak: "Först till kvarn..."

De här bilderna tog jag på bandets senaste spelning på Bodoni i Malmö.






(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

www.theslideexperience.com, och visst är det en upplevelse...

Spartips

Här kommer ett tips till alla er som känner att ni skulle vilja spara, men inte har råd att lägga undan så mycket pengar. Samla på 10:or och stoppa dem i en tom 2 liters CocaCola flaska. När flaskan är full har du 10 000 kr. Okej, det går inte så snabbt. Man får ha lite tålamod. Men om man inte tänker på det, så stiger mängden succesivt. Kul grej som alla kan göra. Lycka till...

Djur i bur...

Just nu ligger jag inlåst i sovrummet. Eftersom vår hall blivit bombaderad av byggdamm och byggarbetare. Det känns väldigt naket (exposed) och utsatt att inte ha någon dörr. Speciellt eftersom toalettdörren är rakt framför ingången. Skulle gå på toa innan, när de höll på att ta bort dörren, men jag kände mig så skyldig att jag inte kunde. Hade knappt mage att ens borsta tänderna. Och ändå bor jag här.


Men det blir himla fint. Ska ha vit insida på dörren, så det kommer se mycket fräschare och ljusare ut. Dessutom kommer det att bli helt ljudisolerat. GÖÖÖÖTT. Så man kan ha hur högljuda fester som helst. Har iochförsig inte så många för tillfället, eftersom man jobbar natt/helg, men planerar att ha massor i höst. Längtar tills det är klart.

onsdag 28 april 2010

Illustration


illustratör: Sabine Pieper

Dream on...

Cykeldilemma

Vaknade av att det bankade och smällde i trappan. Just det, idag börjar de byta dörrar i vår trapp. Slut på sovmorgnar. Slut på friden. Dagens mission var egentligen att gå och lämna in min cykel på service. Men jag har kommit på att ALLT behövs fixas. Jag behöver ny korg, ny framlampa, skruva fast en ram som är lös, skruva fast baklampan som är lös, kolla växlarna med mera. Och så berättade en kompis igår att hon köpt en jättefin, ny cykel för 600 kr. Suck. Så dilemmat är: Ska jag försöka hitta en ny cykel och spara på hundringarna eller ska jag lämna in min egen cykel på reperation? Svårt. Avvaktar idag och tittar runt lite på nätet i hopp om att hitta ett fynd...

fotograf: Elisabeth Toll

tisdag 27 april 2010

Dansa istället för städa...

Städningen... Nja, blev väl lite distraherad. Men jag har en bra anledning till att inte städa! Hör här: På torsdag ska vi byta dörr till SÄKERHETSDÖRR. Vilket innebär massor med damm och flisor i hela lägenheten. Det är med andra ord inte lönt att städa. Har dock skrämt iväg råttorna genom att dra över golvet med damsugaren lite snabbt.

Klockan 18.00 är det dags för ett nytt pass.
Nämligen:
BODYJAM™
55 minuter
"En dansklass med de coolaste rörelserna till den senaste musiken. Klassen består av olika dansstilar och risken är stor att du blir beroende..."

Ska bli mycket spännande och förmodligen mycket pinsamt.
Sökte på "BodyJam" på nätet och hittade denna bilden.

Kan inte säga att jag känner mig tryggare....

Handlingen avklarad...

Handlingen är avklarad. På vägen till affären stötte jag på detta vackra träd som börjat blomma stora vita blommor. Underbart. Sommaren är på väg...

Hemmafru...

Idag går karlen till sitt nya jobb för första gången. Och jag har hela dagen för mig själv. Så jag tänkte börja dagen med att gå och handla. Just nu är allting slut. Bröd, kaffe, frukt... Katastrof. Efter det är ambitionen att städa. Märk att jag skriver AMBITIONEN. Man vet ju aldrig hur det går med det. Blir kanske distraherad på vägen. Men det behövs verkligen en rengöring... Det känns som om damråttorna tävlar fram i ett race på golvet, så fort man stänger en dörr eller bara går förbi. Usch.. Nä, lite damsugning har ju aldrig skadat. Sen får man väl laga mat. Ja, idag känner jag mig som en äkta hemmafru (läs "DESPERATE housewife"). Synd att man inte får betalt bara...

fotograf: Camilla Åkrans

måndag 26 april 2010

Milk and honey

Bara för att man är olika betyder inte det att man inte passar ihop. Frågan "Varför är ni två tillsammans, när ni är så olika?" ställdes till mig idag. Mitt svar var: "Opposites attracts"

fotograf: Pål Allen

Trött, tröttare. tröttast...

Gick upp i väldigt god tid. Alldeles för god. Helt i onödan. Skrivit fel tid i kalendern. Så himla olikt mig. Jag som alltid har koll på tider. Hade den verkliga tiden i bakhuvudet och tyckte att det var lite märkligt att jag skrivit som jag gjort. Men jag gick dit ändå. Och så var jag fel på det. Tre timmar. Jobbigt. Beror förmodligen på nervositet. Men det känns ändå himla jobbigt. Speciellt eftersom jag aldrig gör den typen av misstag annars. Så nu är jag trött. Jobbade 14 timmar i lördags och slutade 05.00. Och så gick jag upp tidigt imorse för mötet. Vred dygnet. Klumpigt. Ska ta igen det. Nu måste jag ladda igen. Kaffe. Pepp-musik. Liten kaka kanske.

Vackra illustrationer

illustratör: Kelly Smith

söndag 25 april 2010

Dagens inspiration

fotograf: Adam Flipp

Sömnlös...

Kunde inte sova inatt. Det snurrade runt runt runt i huvudet och det gjorde nog jag i sängen också. Drömde en massa saker som inte hade någon logisk anknytning. Som egentligen inte spelar någon roll. En massa onödigt tjafs. Ändå vaknade jag klart efter bara 5 timmars sömn och kunde inte somna om. Det kan bero på vårljuset som trängde in igenom gardinerna. Det kan bero på att kroppen är oharmonisk på grund av den vridande dygnsrytmen. Men det kan också bero på en liten nervositet i kroppen. Något som talar om för mig att det drar ihop sig. Som säger "Imorgon gäller det." Alla andra säger "Det kommer gå bra." Och det tror jag också. Men trots det kan kroppen inte riktigt vila. Jag hoppas huvudet klarnar under dagen och att sömnen faller in som den ska inatt. Det kommer behövas...

fredag 23 april 2010

Present

Jag har en last. Eller, jag vet att jag har många laster, men där finns en som återkommer VARJE månad. Någon som kan gissa? Varje månad går jag med lättare steg till affären och handlar. För då vet jag att det nya numret av Elle kommit ut i affären. Så jag går glatt fram till tidningsstället och plockar ut tidningen. Jag hinner inte ens gå hem innan jag slitit av den eventuella plast som sitter runt. Väl hemma bläddrar jag frenetiskt igenom tidningen, tittar på annonserna, tittar på modereportagen. Därefter tittar jag i tidningen i princip varje kväll. För att verkligen läsa artiklarna och se så att jag inte har missat något. Jag är lite knäpp, jag vet. Men förra månaden påpekade tillochmed sambon min galenskap. Han påpekade att en prenumeration skulle kosta mig hälften av priset. Det hade jag inte ens tänkt på. Jag kollade upp det på Internet, och visst. Hälften av priset, plus en premiepresent. Me love presenter. Så idag fick jag ett brev på posten, adresserat från Elle. För litet för att vara en tidning. I det låg en liten lapp där det stod "Här kommer din premiepresent, som lovat." Så glad jag blev.

torsdag 22 april 2010

En glad pojke i parken...





(Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Scarlett för Mango

Mango har åter igen använt sig av superstjärnan Scarlett Johansson i sin vår/sommarkampanj 2010. Bilderna är otroligt vackra. Kände nästa inte igen Scarlett först. På vissa bilder påminner hon mycket om Kate Winslet. Superfina.
Gå in och kolla här.

4th and bleeker



Bilderna är hämtade från 4th and bleeker, en jättefin och inspirerande blog med grymma bilder...

onsdag 21 april 2010

Good God.

Gjorde precis ett personlighetstest över nätet. Ville liksom känna på hur det kommer kännas på måndag och se vilken typ av frågor som skulle kunna dyka upp. Det var mycket jobbigare än vad jag trodde. Man fick fyra påståenden och så skulle man kryssa i vilket som passade en mest och minst. Det var väldigt dubbelmoraliska påståenden som inte var satta i något samband. Därför kunde man tolka dem väldigt olika. Så man fick själv motivera dem och därefter verkligen ransaka sig själv. Jobbigt. Det kändes dessutom som om jag var fastkedjad till en lögndetektor, trots att jag satt väldigt bekvämt i soffan med en filt och fyra kuddar. Jag ska få svar via mailen vilken personlighetstyp jag är. Spännande. Kanske visar det sig att jag är en ensamstöring som blir nervös runt andra människor och har en pessimistisk syn på framtiden. Men det hoppas jag inte. Då är det kokta fläsket stekt. Nej, jag hoppas att det visar att jag är en positiv, social och driftig teamplayer som gillar att ta kontroll över situationen lite då och då. (Gud vad bra det lät) Förhoppningsvis känns det lite tryggare på måndag, nu när jag vet vilka typer av frågor som kan komma.

Årets sommardänga?


Najs låt och najs video...

Dagens skämt

Fick den här av en vän på min mail häromdan. Tyckte att den var rätt rolig...

"En blondins årsdagbok..."
Januari:
Lämnade tillbaka en scarf för den satt för hårt!
Februari:
Blev sparkad från apoteksjobbet för att jag inte kunde trycka etiketter. Flaskan fick ju inte plats i etikettmaskinen!
Mars:
Blev riktigt glad. Lyckades lägga ett pussel på 6 månader fast det stod 2-4 år på kartongen!
April:
Satt fast i en rulltrappa hur länge som helst under ett strömavbrott.
Maj:
Försökte mej på att åka vattenskidor men kunde inte hitta en enda sjö med en backe.
Juni:
Förlorade en bröstsimtävling. Fick reda på senare att de andra fuskade. De använde armarna!
Juli:
Blev utelåst från min bil i en regnstorm, bilen blev dyngsur för taket var nedfällt!
Augusti:
Kunde inte ringa 112.. Döh...Det fanns ju ingen tolfte knapp på telefonen!
September:
Försökte komma underfund med varför det var så många W på M&M godisarna....
Oktober:
Jag hatar M&M .. De är så svåra att skala!
November:
Bakade kaka. Receptet sa att jag skulle separera 12 ägg, jag fick låna ihop 12 skålar.
December:
Gick på disco där man skulle vara över 18. Det tog ett tag att samla ihop 17 pers som kunde följa med.. Pust, vilket år!!!!

Tur man inte är blond längre...

Fika...

Hittade den här fina bilden på mormor och morfar som jag tog för ett tag sen när jag var där på fika. Det bjöds på kaffe och prinsesstårta. Fint ska de va! Min mormor och morfar är verkligen världens finaste.


(Klicka på bilden för att se den i större format)

Alexas businesslook



Alexa Chung gör alltid rätt i sina modeval. Älskar hur hon klär sig dressat men ändå chickt och ledigt. Detta är definitivt lookarna att stärva efter i vår. Även snyggt på jobbet. Jag har bara ett frågetecken. Shorts på jobbet? Annars. Spot-on!

tisdag 20 april 2010

En dag på stan som slutar på en crosstrainer!

Precis hemkommen efter en lååång dag på stan. Den resulterade i kladdkaka med grädde, nya underkläder och vått hår.
Om 1 1/2 timme inleds förbränningen (=dagens straff för massivt sockerintag) med:
INDOORWALKING
30 eller 45 minuter
"IndoorWalking är den allra senaste formen av konditionsträning i grupp. Den är enkel, effektiv och anpassad till alla. En säker träningsmetod där hela kroppen tränas. Kan liknas vid spinning, men istället för cyklar används en typ av "crosstrainer"."

HJÄLP!

Regina Spektor - "Samson"

Diskussion vid morgonkaffet...

- Jag drömde att du var otrogen.
- Ojdå.
- Och att du hade varit det hela tiden.
- Men jag har ju bara dig tills jag träffar någon bättre.
- Så kan du ju inte säga.
- Jo.
- Så om du hittar någon bättre gör du slut?
- Mmmm...
- Jaha...
- "So if you like it, then you shoulda putta ring on it!" ;-)

Favoritmodefotograf...



Här är min nya favoritmodefotograf. Gud vilka fantastiska bilder hon tar. Helt otroliga. Och så varierande. Har en känsla av att Camillas bilder kommer återkomma på bloggen...

fotograf: Camilla Åkrans

Världens längsta snooze...

Guuuud vilken slapp morgon. Ställde klockan på 09.00. Den ringde. Jag låg kvar. Och låg kvar. Och låg kvar! Finally nu, 10.45 lyckades jag rulla över på sidan och ta mig upp. Detta funkar inte. Att inte ha några rutiner. Spelar det ingen roll att jag inte går upp, så gör jag kanske inte det. Då kanske jag ligger kvar och njuter av solljuset som kämpar sig in genom persienner och gardiner... Måste ta tag i dagen.
Nu, KAFFE!

måndag 19 april 2010

Kat Macleod




Kat Macleods inspirerar med illustrationer som blandar skisser med textilier, vilka ger ett djup och nästan 3D-känsla. Hon har illustrerat för bland annat Vogue Entertaining och Travel samt Harper’s Bazaar.

Solig dag på balkongen...

Det är ÄNTLIGEN den tiden på året då man kan njuta av en solstund med en kopp kaffe och en bra tidning på balkongen. Skönt. Har dessutom hunnit plantera årets första omgång med penséer. Trevligt.

Fashionistas...

I vår verkar det vara rätt att satsa på en ljus trenchcoat. Snygg till allt! Dessutom hade jag GÄRNA haft klänningen/tröjan som tjejen på den sista bilden har. Så snygg.

Bilderna är hämtade från mr. newton.

söndag 18 april 2010