måndag 1 mars 2010

Scones

Bilden är tagen från ett fint café på Harrods där vi åt en rejäl brunch med bland annat scones och te.
Scones är lika enkelt som lyxigt.
Nu ska jag baka en god bruch (med tanke på att man steg upp kl 11.30 räknas det fortfarande som brunch!).

Recept:
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g margarin
2 dl naturell yoghurt (det är mycket godare än mjölk!)

Så här gör man:
Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt yoghurten och rör snabbt ihop till en jämn deg.

Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.

KLART!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar