Scones är lika enkelt som lyxigt.
Nu ska jag baka en god bruch (med tanke på att man steg upp kl 11.30 räknas det fortfarande som brunch!).
Recept:
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g margarin
2 dl naturell yoghurt (det är mycket godare än mjölk!)
Så här gör man:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt yoghurten och rör snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.
Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.
KLART!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar