söndag 28 mars 2010

Söndagsmat!

Mums-filli-babba!!!!!!

MEDELHAVSPIZZA
ca 25 min.

6 portioner
1 paket färdig pizzadeg
3 msk lätt creme fraiche
1 tsk salt + 1/2 tsk till färsen
2 krm svartpeppar + 1 krm till färsen
3 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
3 msk tomatpuré
1 msk olivolja + 1 msk att ringla över pizzan
1/2 tsk oregano
1 rödlök
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
150 g fetaost light
1 dl svarta oliver
1/2 påse rucola
1/2 kruka basilika

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rulla ut pizzadegen på plåt med bakplåtspapper.
3. Bre creme fraiche på degen. Salta. Peppra. Grädda i mitten, 15 min.
4. Riv vitlök. Stek den med färs och olja. Tomatpuré. Oregano. Salt. Peppar.
5. Skiva rödlöken tunnt. Strimla paprikan tunt. Halvera tomater.
6. Strö färsen över degen. Smula fetaost. Rödlök. Paprika. Tomater.
7. Grädda 5 min mitt i ugnen.
8. Toppa med oliver. Rucola. Basilika. Ringla olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar